torstai 25. maaliskuuta 2010

Et tu, Brute

Oma vaakani on pettänyt minut! Olen ystäväni luona käymässä ja päätin kokeilla hänen uutta vaakaansa. Ja se pirulainen antoi lukemaksi 62.0 kg! Tämä herättää monenlaisia kysymyksiä.

Ensinnäkin, jos oma vaakani on koko ajan näyttänyt väärää lukemaa miten paljon oikein painoin ennen laihdutuksen alkamista? Toisekseen, jos painan 62 kg ja näytän jo nyt hyvältä, kannattaako painotavoitteen olla 55 kg? Ja miten voin olla näin.. normaali, vaikka painon mukaan olen melkein ylipainoinen? Ei melkein ylipainoisella pitäisi olla näin kapeaa vyötäröä.

Tänään olen tätä mieltä: BMI on hanurista, vaa'at on hanurista ja koko laihdutus on hanurista.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Peili on paras, ja vaatteet...mittari siis.

Anonyymi kirjoitti...

Mittailet nyt vaan sen oman vaa'an mukaan. Vaaoissa on niitä eroja. Tärkeintä on, että näet, että oman vaakasi ja peilin mukaan kiloja on karissut, eikä se lopullinen painolukema. Jos alkaa tuntua ennen lopullista tavoitetta, että olo näyttää ja tuntuu jo hyvältä, on varmasti turha jatkaa aluperäiseen tavoitepainoon, koska laihdutusta aloittaessa on vaikeata arvioida mikä olisi se lopullinen hyvä tavoitepaino.

Ja paljon kehonkoostumus vaikuttaa samanpituisella ihmisellä samassa painossa, miltä näyttää ulkoisesti. Läski on lihasta kevyempää.

Tuli vielä mieleen mittojasi katsellessa, että ne näyttävät hyvältä. Käytkö kuntosalilla ja muuten harrastatko liikuntaa. Suosittelisin sinulle kunnon punttitreeniä ja tarpeeksi proteiinia ruokavalioon, niin rupeaa rasva muuttumaan lihakseksi! Paino ei tällöin välttämättä hirmuisesti laske, mutta muokkaa kyllä ulkoista olemusta!

Tsemppiä :)

Annika kirjoitti...

Mun vanha vaakani oli todella epäluotettava. Siihen piti mennä ensin yksin, sitten ottaa kissa kainaloon ja "kalibroida" vaa'an muistista vanha lukema pois. Sen jälkeen kokeiltiin uudestaan mitä se näyttää yksinään ja toistaa tarvittaessa sama toimenpide uudelleen kissan kanssa, kunnes sai riittävän yksimielisen tuloksen. (Tulos saattoi nimittäin vaihdella useita satoja grammoja.) Viikonloppuna päätin vihdoin ostaa uuden vaa'an ja se pirulainen näyttää 500 grammaa isompaa lukemaa kuin vanha vaakani. Nyt en tiedä mitä tekisin kun kaikki mun painonpudotustaulukot perustuvat vanhan vaa'an antamiin lukemiin. :( Tosin mies on aikaa sitten jo käskenyt heivaamaan vaa'an niin pitkälle kuin pippuri kasvaa ja keskittymään mittanauhaan ja peiliin.

Candy kirjoitti...

Anonyymi2: Liikun paljon, kävelen, juoksen, bikkaan, nostelen painoja yms. :) Ehkä se selittää miksi oon niin hyvän muotoinen :D

Annika: Mun lapsuudenkodin vaaka oli semmonen, joka näytti päivästä riippuen +-3 kg virheellisesti :P

Henrika kirjoitti...

Totta turiset. Mulla on aivan samanlainen viha-rakkaussuhde mun vaakaani. Vaa´an ehdoton plussa on se, että se on nopea tapa mittailla "tuloksia". Toisaalta mittanauha on paljon luotettavampi kuin vaaka, etenkin jos tarkoituksena ei ole ainoastaan painon pudottaminen..

Kannattaa tehdä kompromissi: ottaa useimmiten paino vaa`an avulla ja ajoittain mittailla missä mennään mittanauhalla. Vaaka on hyvä psyykkinen tsemppari, mutta konkreettiset ulkonäölliset tulokset selviää paremmin mittanauhan avulla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Teeppä niin, että tiputat sen painon oman vaa'an lukemasi perusteella:)

Tara Hound kirjoitti...

BMI on hanurista, vaa'at on epäluotettavia ja laihdutus sulaa hulluutta!

Kristiina kirjoitti...

mulla on 4 vaakaa...ja kaikki näyttää eri lukemaa...

Anonyymi kirjoitti...

mikä on ampiaisvyötärö?

Candy kirjoitti...

Ampiaisvyötärö on mahdollisimman kapea vyötärö, jonka kapeutta yleensä entisestään korostaa leveät lanteet.

Anonyymi kirjoitti...

ai jaa, kiitti. (=