sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Mikä siinä kilomäärässä oikein kiehtoo?

On aivan tavallinen päivä. Heräät ja kävelet peilin eteen. Peilistä sua tuijottaa kohtuullisen viehättävä, nätti nainen, jonka kroppa näyttää sopusuhtaiselta ja jopa "ihan kivalta". Sitten tallustelet kylpyhuoneeseen, hyppäät vaa'alle ja.. päivä on pilalla. Oot lihonut kaksi kiloa. Seuraavan kerran kun kävelet peilin ohi sieltä tuijottaa ruma, mutrusuinen valkoinen valas. Miten tässä näin pääsi käymään?

Mua siis kiinnostaa miksi se vaa'an lukema on niin ylitsepääsemättömän tärkeä vaikka peili ja mittanauha kertois ihan toista tarinaa. Itelle on monesti käynyt niin, että vaatteet sopii, hiukset loistaa ja hampaat on valkoiset, mutta sitten jos vaaka näyttääkin vaikka 100 g enemmän kuin eilen, koko päivä on keturallaan. Yhtäkkiä vaatteet ei enää sovikaan ja päälle huvittais laittaa vain koko kehon peittävä jättitunika.

Sitäkin mietin, että oisko parempi olla kilomäärältään massiivisempi, mutta vartaloltaan tiukka vai tuulen mukaan lähtevä, mutta löysä. Tässä varmaan syy miksi monet kehottaa heittämään vaa'an romukoppaan ja keskittymään ennemmin mittanauhan ja tavoitefarkkujen (yms.) kanssa pelailuun. Vaa'alla tuntuu näkyvän vain pissan määrän vaihtelut pääkopassa ja faaraoitten haudan ryöstöt.

Ymmärsikö kukaan mitä koetin äsken innoissani selittää..? :D

- Candy

7 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tuo on niin tuttua! Peilistä katsoo aamulla hoikka kiinteäkroppainen nainen, kunnes käynti vaa'alla kertoo väärän lukeman ja sen jälkeen peilistä katsookin lihava valas. Päivän itsetunto on suoraan verrannollinen vaa'an lukeman kanssa. Pyrin käymään vaa'alla vain kerran viikossa ja musertuminen onkin sitten sitä suurempi, jos seuraavalla viikolla vaaka näyttää samaa tai enemmän, vaikka olisi kuinka kurinalaisesti syönyt ja liikkunut paljon viikon aikana. Mies hokee: älä usko vaakaa, käytä mittanauhaa. Mutta...

LauraR. kirjoitti...

Minä en vaakaa edes omista. Viimeksi sain tarkan painoni selville kun kävin kehonkoostumus mittauksessa, sitä ennn edellisestä punnituksesta yli 4kk. :D. Seuraavan kerran paino olisi tarkoitus selvittää kesällä, käymällä taas kehonkoostumusmittauksessa selvittelemässä onko mitään tapahtunut.

Mä peilaan ulkonäköäni aika paljon tunteisiin ja hyvään oloon. Mittanauhaa tulee myös jonkin verran katseltua, mutta tällä hetkellä ihan vain sen takia, että päällä on pieni kiinteytymisyritys, normaalisti en seuraa sitäkään.

Koska kilojen määrä ei haittaa mua, siis se paljonko se vaaka sanoo, olen mieluummin kilomäärältääni suurempi ja ulkoisesti kiinteämpi ja tiukempi, kuin laiha, BMI tyyliin alle 19, jolla nahkat riippuu käsien ympärillä.

Mutta jokainen löytää kauneuden eri asioista. Tämä on vain minun mielipiteeni

Cuentista kirjoitti...

Kilomäärä ei todellakaan ole suoraan verrannollinen siihen esim. mikä vaatekoko mahtuu. Peruslihasmassa puuttuu suurimmalta osalta (nuorista) naisista, joka aiheuttaa myöhemmin vakavia ongelmia nivelissä ja koko kehon tasapainon kanssa kun _ei vaan jaksa_.

Laihduttamisen suhteen suosittelisin vakavasti että nakkaat sen vaa'an nurkkaan ja lisäät aerobista liikuntaa, joka a) kiinteyttää, b) vahvistaa, c) kehittää hapenottokykyä ja siten solujen uusiutumista, d) on vaan yksinkertaisesti kaikista järkevin tapa laihtua.

Liikunnan lisääntyessä myös ruokahalu lisääntyy, mutta siinä kannattaa käyttää maalaisjärkeä, eli jos poltat enemmän kaloreja, katso tarkkaan mitä kaloreja otat tilalle. Hyviä hiilihydraatteja ja proteiinia, ei mitään laihdutusvalmisteita ja sun muuta.

Laihduttaessa ei tarvitse kärsiä nälkää. :)

Anne kirjoitti...

Vaaka romukoppaan! :)

Savannah kirjoitti...

Samaa mieltä olen kyllä minäkin, eli vaa'at hittoon! Mä en koskaan punnitse itseäni, koska en näe siinä mitään järkeä. Kyllähän mä tunnen esim vaatteista ja näen peilistä olenko laihtunut (tai lihonnut). Vaa'at vaan masentaa, näyttäis se luku mitä vaan, koskaan ei varmaan ole tyytyväinen siihen vaa'an lukuun. Ja mistä sitä motivaatiota sitten saa, kun vaaka aina näyttää väärää lukemaa, vaikka kuinka on tarkkaillut syömisiä/ liikkunut paljon. Silloinhan tekee vaan mieli heittää pyyhe kehiin!

Eli ei kannata koko ajan juosta vaa'alla heheh :)

Anonyymi kirjoitti...

Tiiätkö heitä oikeasti se vaaka jo kuuseen, ei se kerro totuutta :) Viimeisen parin vuoden aikana oon aloittanu aktiivisen kuntosaliharrastuksen ja saan jatkuvasti kuulla laihtuneeni ja timmiä kroppaani kehutaan :) Vaaka sen sijaan näyttää tismalleen samaa lukemaa kuin pari vuotta sitten, kaikki höttö on vaan korvautunut lihasmassalla joka näyttää luonnollisesti paremmalta ja painaa samalla enemmän.

Eveliina kirjoitti...

Kilomäärällä on merkitystä ehkä siinä tapauksessa että on tilannut säkillisen teepaitoja joissa lukee "painan x kiloa"...
Usko mua, vuosien myötä se(kin) onneksi menettää merkitystään :D

xoxo, Prefecta
Another Fab Day